fbpx

Sælg din bolig i Spania

Få en gratis vurdering av din bolig / Jeg ønsker å selge min bolig


20 års erfaring med salg af boliger på Costa del Sol
Salg av din bolig er en tillitssak, som vi tar seriøst. Vi er ordholdende og har en likefrem tilgang uansett markedsforholdende. Integritet og høy personlig service er nøkkelord for oss.

Anbefalinger når du setter din bolig til salg

  • Vær realistisk med den udbudte prisen.
  • Boligen bør alltid være presentabel. Der skal være ryddet opp og være rent.
  • Let adgang til at vise boligen frem, dvs. vi skal ha' kopier af nøgler samt evt. en fjernbetjening til indkørsel, port eller lign. Bor du selv i boligen, anmoder vi om størst mulig grad av fleksibilitet, også selvom det er med kort varsel før fremvisning. Bemærk også gerne, at langt de fleste købere foretrækker fremvisning uden at sælger er til stede.
  • Begræns antallet eiendomsmæglere til at få relevante og erfarne mæglere. Vi promoverer din bolig sterkere, hvis vi har en rimelig sjanse for å selge den. 
  • Lyt til fornuftige købstilbud, også selvom den endelige salgspris er lavere eller måske ligefrem betydeligt under, hvad du havde forventet. 

Mæglersamarbejde og kampagner på sociale medier

Vi er medlemmer av Costa del Sols største profesjonelle mæglernetværk i Infocasa samt Resales-Online. Dessuten anvender vi adskillige nasjonale og internasjonale boligportaler for å tiltrække købere til vores indkommisionerede boliger. Omkring 90% av våre kjøpere er internasjonale.
Mæglersamarbejde og -netværk er uhyre vigtigt, da vi samarbejder omkring boligporteføljen. Op til 70% af alle salg er et samarbejde imellem 2 mæglere, som repræsenterer hhv. sælger eller køber. Det har ingen betydning for mæglerhonoraret - det deles ganske enkelt mellom de 2 bureauer i disse tilfælde. Sociale medier er vigtige for promovering af en bolig, og derfor kører vi løbende kampagner også på din bolig. 

Eksklusivt til salg

Vi er selvsagt meget interessert i å få din bolig eksklusivt til salg. Der er tale om en kontraktperiode på typisk 6 mdr, men vi er åpne overfor dialog. Vi setter oss sammen med deg for å gjennomgå ulike salgsmuligheter og -strategier for en optimal eksponering av din bolig i markedet.  

Til Salg skilt

Til Salg-skiltet er stadig langt den mest effektive metoden for å tiltrække købere til din bolig, selv i disse internett-tider.

Dokumenter for å sette din bolig til salg

  • Kvittering for betalt eiendomsskatt (IBI)
  • Kvittering for betalt renovasjonsavgift (Basura)
  • Kopi av NIE-nummer, pas
  • Kopi av Nota Simple eller skøde
Ovenstående er obligatorisk. 
Der er endvidere pr. 1. juni 2013 innført lovpligtig krav om udarbejdelse af Energicertifikat. Uten fremvisning av gyldigt Energicertifikat kan du ikke skødeskrive. Prisen er avhengig av boligtype samt boligens størrelse - forvent typisk en pris på omkring 1€/m2 + moms. Energicertifikatet har etter udstedelse en gyldighet på 10 år. Vi henviser gjerne til fagfolk, som udarbejder disse.
 
Vi skal også få beløpet til boligforeningsavgift eller utgift til gaden for villaer og rækkehuse (comunidad), så fremskaf gerne kopi af seneste betaling.

Advokatbistand og skatterådgivning

Vi anbefaler i forbindelse med salg av fast eiendom i Spania bruk av spansk autoriseret advokat. Advokaten bistår dig med det juridiske og skattemæssige i forbindelse med salget. Vi samarbejder med en række anerkendte advokatfirmaer, og henviser gerne.

Salgsomkostninger

  • Salgsprovisjon er 5% av salgsprisen + 21% moms.
  • Advokathonorar er normalt 1% av salgsprisen + 21% moms. Alle advokater har en lovpligtig ansvarsforsikring, som dekker i tilfælde af, at denne begår juridiske fejl i forbindelse med salget af din bolig.
  • Plusvalia. Plusvalia kan oversettes til "Skat af forøgelsen af grundværdien", og beregnes ud fra "Valor catastral", hvis beløb angives på kvitteringen for ejendomsskatten. Beløbets størrelse beregnes med utgangspunkt i antall år, du eier boliger tilige med de kommunale tariffene for området. Beløbet er helt uavhengig av salgsprisen for din bolig.
  • 3% obligatorisk tilbageholdelse for Ikke-Residente: Er du som sælger Ikke-Resident, tilbageholder køber 3% af købsprisen til indbetaling til de spanske skattemyndigheder. Er der efter skødeskrivning ingen ubetalte skatter eller intet overskud på salget, kan din advokat ansøge om de 3% tilbagebetalt.
  • Kapitalgevinstskat: Det er sælgers pligt at sørge for betaling af evt. kapitalgenvinstskat, hvis der er overskud i forbindelse med salget. Procentsatsen er 21% på forskjellen på nettogevinsten av salget. Alle udgifter i forbindelse med det oprindelige køb samt det aktuelle salg kan fratrækkes, dvs. udgifter til advokat, mægler, notar, ombygning, renovering m.m.m., såfremt der kan fremvises originale kvitteringer.
  • Kapitalgevinstsskat, undtagelser: Residente sælgere over 65 år friholdes for kapitalgevinstskat, dersom de har været fastboende i boligen igennem de seneste 3 år - og er tilmeldt folkeregistret i den pågældende kommune, herunder at de indsender deres selvangivelse og deklarerer deres indkomst til kommunen. Det samme gjelder for Residente sælgere, som er under 65 år, dersom de har vært fastboende i boligen igennem de seneste 3 år - og er tilmeldt folkeregistret i den pågældende kommune, herunder at de indsender deres selvangivelse og deklarerer deres indkomst til kommunen, såfremt overskudet af salget investeres i ny permanent bolig i Spanien inden for 24 mdr. etter skødeskrivning. 
  • Gebyr ved tidlig utbetaling av evt. lån, typisk 0,50% hvis lånet opsiges indenfor de første 5 år, derefter typisk 0,25%.
Venligst bemærk: Det er et krav, at alle ubetalte fordringer og gjeld, inklusive ubetalte regninger til boligforeningen, eiendomsskat, lån, etc., er fuldt betalt, førend skødeskrivning og overdragelse kan finde sted.

Mer Informasjon

Ta kontakt for mer informasjon eller spørsmål.

Sammenlign oppføringer

Sammenligne