fbpx

Sælg din bolig i Spanien

Få en gratis vurdering af din bolig / Jeg ønsker at sælge min bolig


20 års erfaring med salg af boliger på Costa del Sol
Salg af din bolig er en tillidssag, som vi tager seriøst. Vi er ordholdende og har en ligefrem tilgang uanset markedsforholdende. Integritet og høj personlig service er nøgleord for os.

Anbefalinger når du sætter din bolig til salg

 • Vær realistisk med den udbudte pris.
 • Boligen bør altid være præsentabel. Der skal være ryddet op og være rent.
 • Let adgang til at vise boligen frem, dvs. vi skal ha' kopier af nøgler samt evt. en fjernbetjening til indkørsel, port eller lign. Bor du selv i boligen, anmoder vi om størst mulig grad af fleksibilitet, også selvom det er med kort varsel før fremvisning. Bemærk også gern, at langt de fleste købere foretrækker fremvisning uden at sælger er til stede.
 • Begræns antallet af ejendomsmæglere til få relevante og erfarne mæglere. Vi promoverer din bolig stærkere, hvis vi har en rimelig chance for at sælge den. 
 • Lyt til fornuftige købstilbud, også selvom den endelige salgspris er lavere eller måske ligefrem betydeligt under, hvad du havde forventet. 

Mæglersamarbejde og kampagner på sociale medier

Vi er medlemmer af Costa del Sol's største professionelle mæglernetværk i Infocasa samt Resales-Online. Desuden anvender vi adskillige national- og international boligportaler for at tiltrække købere til vores indkommisionerede boliger. Omkring 90% af vores købere er international.
Mæglersamarbejde og -netværk er uhyre vigtigt, da vi samarbejder omkring boligporteføljen. Op til 70% af alle salg er et samarbejde imellem 2 mæglere, som repræsenterer hhv. sælger eller køber. Det har ingen betydning for mæglerhonoraret - det deles ganske enkelt mellem de 2 bureauer i disse tilfælde. Sociale medier er vigtige for promovering af en bolig, og derfor kører vi løbende kampagner også på din bolig. 

Eksklusivt til salg

Vi er selvsagt meget interesserede i få din bolig eksklusivt til salg. Der er tale om en kontraktperiode på typisk 6 mdr, men vi er åbne overfor dialog. Vi sætter os sammen med dig for at gennemgå forskellige salgsmuligheder og -strategier for en optimal eksponering af din bolig i markedet.  

Til Salg skilt

Til Salg-skiltet er stadig langt den effektivsten Methode für at tiltrække købere til din bolig, selv i disse internet-tider.

Dokumenter for at sætte din bolig til salg

 • Kvittering for betalt ejendomsskat (IBI)
 • Kvittering für betalt renovationsafgift (Basura)
 • Kopi af NIE-nummer, pas
 • Kopi af Nota Simple eller skøde
Ovenstående er obligatorisk. 
Der er endvidere pr. 1. juni 2013 indført lovpligtig krav om udarbejdelse af Energicertifikat. Uden fremvisning af gyldigt Energicertifikat kan du ikke skødeskrive. Prisen er afhængig af boligtype samt boligens størrelse - forvent typisk en pris på omkring 1€/m2 + moms. Energicertifikatet har efter udstedelse en gyldighed på 10 år. Vi henviser gerne til fagfolk, som udarbejder disse.
 
Vi skal også kende beløbet til boligforeningsafgift eller udgift til gaden for villaer og rækkehuse (comunidad), så fremskaf gerne kopi af seneste betaling.

Advokatbistand og skatterådgivning

Vi anbefaler i forbindelse med salg af fast ejendom i Spanien brug af spansk autoriseret advokat. Advokaten bistår dig med det juridiske og skattemæssige i forbindelse med salget. Vi samarbejder med en række anerkendte advokatfirmaer, og henviser gladly.

Salgsomkostninger

 • Salgsprovision er 5% af salgsprisen + 21% moms.
 • Advokathonorar er normalalt 1% af salgsprisen + 21% moms. Alle Advokater haben eine liebevolle Begrüßungsformel, die sich auf das Recht bezieht, das ihnen durch die Zahlung des Gehalts an das Unternehmen gewährt wird.
 • Plusvalia. Plusvalia kan oversættes til "Skat af forøgelsen af grundværdien", og beregnes ud fra "Valor catastral", hvis beløb angives på kvitteringen for ejendomsskatten. Beløbets størrelse beregnes med udgangspunkt i antal år, du ejer boliger tillige med de kommunale tariffer for området. Beløbet er helt uafhængigt af salgsprisen for din bolig.
 • 3% obligatorisk tilbageholdelse for Ikke-Residente: Er du som sælger Ikke-Resident, tilbageholder køber 3% af købsprisen til indbetaling til de spanske skattemyndigheder. Er der efter skødeskrivning ingen ubetalte skatter eller intet overskud på salget, kan din advokat ansøge om de 3% tilbagebetalt.
 • Kapitalgevinstskat: Det er sælgers pligt at sørge for betaling af evt. kapitalgenvinstskat, hvis der er overskud i forbindelse med salget. Procentsatsen er 21% på forskellen på nettogevinsten af salget. All udgifter i forbindelse med det oprindelige køb samt det aktuelle salg kan fratrækkes, dvs. udgifter til advokat, mægler, notar, ombygning, renovering m.m.m., såfremt der kan fremvises original kvitteringer.
 • Kapitalgevinstsskat, undtagelser: Einheimische, die älter als 65 Jahre sind, können den Kapitalgevinstskat beantragen, wenn sie in den letzten 3 Jahren einen festen Wohnsitz in der Gemeinde hatten, und wenn sie in der alten Gemeinde einen festen Wohnsitz haben, um ihre Selbstständigkeit und ihr Einkommen in der Gemeinde zu sichern. Det samme gælder for Residente sælgere, som er under 65 år, dersom de har været fastboende i boligen igennem de seneste 3 år - og er tilmeldt folkeregistret i den pågældende kommune, herunder at de indsender deres selvangivelse og deklarerer deres indkomst til kommunen, såfremt overskudet af salget investeres i ny permanent bolig i Spanien inden for 24 mdr. efter skødeskrivning. 
 • Gebyr ved tidlig udbetaling af evt. lån, typisk 0,50% hvis lånet opsiges indenfor de første 5 år, derefter typisk 0,25%.
Venligst bemærk: Det er et krav, at all ubetalte fordringer og gæld, inklusive ubetalte regninger til boligforeningen, ejendomsskat, lån, etc., er fuldt betalt, førend skødeskrivning og overdragelse kan find sted.

Weitere Informationen

Für weitere Informationen oder Fragen wenden Sie sich bitte an.

Listen vergleichen

Vergleichen Sie