fbpx

Kjøpsprosess i Spania

Visninger

Den innledende fasen for å finne drømmeboligen din består av å gå på visninger for å se ulike boligtyper, ofte i ulike områder. Vi velger ut flere boliger som kan være interessante for deg i henhold til dine søkekriterier. Jo mer spesifikke søkekriterier du oppgir, desto mer relevant er utvalget vi kan vise deg.

Før du begynner å gå på visninger bør du vite hvilket budsjett du har. Hvis du trenger et lån, anbefaler vi at du kontakter banken din for å få vite lånegrensen. Vi introduserer deg gjerne til en av våre lånemeglere for å bekrefte kjøpsbudsjettet, hvis nødvendig.

Når budsjettet er fastsatt, kan vi starte besiktigelsen, og vi håper du er klar til å kjøpe når vi finner den rette boligen til deg.

Siden tidlig i 2009 har det vært kjøpers marked her. Selv om det fremdeles er mulig å gjøre en svært god handel, ser vi tydelig at spesielt antall boliger overtatt av banker, gjensalg og usolgte boliger i byggeprosjekter er langt lavere enn for 12 måneder siden, eller at mange byggeprosjekter er fullt ut solgt.

Vi er medlem av den største boligdatabasen på Costa del Sol, og vi kan dermed vise deg boliger både fra egne oppføringer og fra delte oppføringer. Fordi vi samarbeider med andre eiendomsmeglere kan vi av og til vise boliger fra våre kollegaer. Dette betyr at det enkelte ganger kan være 2 eiendomsmeglere til stede på en visning: den som har boligen oppført til salg, og den som har kontakt med kjøperen. Vi anser dette for å være en utmerket samarbeidsmåte som gir deg muligheten til å forholde deg til kun én eller noen få meglere.

Finansiering

Ikke-residenter kan få maksimalt 70 % av kjøpsprisen eller vurderingen, det som er lavest.

Eksempel: Boligpris 200 000 €. Maksimal finansiering 70 % (= 140 000 €) + kjøpsomkostninger (10–14 %) må legges til kjøpsprisen. Nødvendig selvfinansiering er minimum 80 000 €. I tillegg kommer kostnader til møbler, innredning osv

Enkelte byggherrer tilbyr fordelaktige betingelser med opptil 80 % finansiering for å få solgt prosjekter i nye byggprosjekter, avhengig av kjøperens status og bakgrunn. Be oss om råd og informasjon.

Startgebyret for et lån ligger normalt sett mellom 1,25–1,75 % på kapitalen + avgifter for registrering av lånet ved eiendomsregisteret.

Merk!  Lån i Spania beregnes med utgangspunkt i den europeiske renten Euribor, som anses for å være den viktigste referansesatsen i det europeiske pengemarkedet. Den fortsetter å ha et historisk lavt nivå på omtrent 0,60 % (Mai 2014). I tillegg til Euribor har alle lån en ytterligere rente, som kan ligge på 0,50–2,50 %, avhengig av långivers vilkår og betingelser. Lån kan være faste eller variable.

Kjøpsomkostninger i tillegg til kjøpsprisen

Regjeringen i Sevilla har redusert skatten som betales i tillegg til kjøpsprisen i perioden fra 28/04/2021 for at booste salget.

 • Overføringsavgiften for boliger er nu en flat rate på 7%
 • Advokathonorarer, normalt sett 1 % av kjøpsprisen + 21 % MVA
 • Notarhonorar 500–1500 €, avhengig av boligens verdi
 • Eiendomsregistreringsavgift 300–1000 €, avhengig av eiendommens verdi.

For nye boliger direkte fra byggherre betaler du 10 % omsetningsavgift (MVA). I tillegg må du betale disse omkostningene; 1,20 % stempelavgift.

 • 1,50 % stempelavgift
 • Advokathonorarer, normalt sett 1 % av kjøpsprisen + 21 % MVA
 • Notarhonorar 500–1500 €, avhengig av boligens verdi
 • Eiendomsregistreringsavgift 300–1000 €, avhengig av eiendommens verdi.

For et landområde betaler du 18 % MVA. Denne summen kommer i tillegg til kjøpsprisen. Advokathonorar, notarhonorar og registreringsavgift som ovenfor 

Kjøpsprosessen

Når du har funnet den rette boligen, er det viktig at den tas av markedet. Stort sett alle boliger på Costa del Sol er oppført hos flere eiendomsmeglere, og vi har ikke kontroll over visninger som andre meglere har av samme bolig. Det er derfor viktig å betale et depositum.

Reservasjonskontrakt

Ved å betale et depositum sikrer du at boligen tas av markedet. Dette etterfølges av en reservasjonskontrakt som signeres av både kjøperen og selgeren. Når denne kontrakten er signert, blir det ikke holdt flere visninger. Depositumet varierer vanligvis mellom 3000 € og 6000 €, avhengig av kjøpsprisen. Reservasjonsperioden er vanligvis 2 uker, slik at advokaten har tilstrekkelig med tid til å kontrollere boligen, bebyggelsesplaner, hovedplan osv. Depositumet kan ikke refunderes, med unntak av tilfeller der advokaten din fraråder deg å gjennomføre kjøpet.

Privat kjøpskontrakt

Den private kjøpskontrakten erstatter reservasjonskontrakten og etterfølges av et ytterligere depositum på 10 % kjøpsprisen, minus depositumet som allerede er innbetalt. Den private kjøpskontrakten beskriver alle detaljene ved kjøpet, inkludert endelig overdragelsesdato.

Overdragelse

Overdragelse og betaling av sluttbeløpet gjøres hos den offentlige notaren (Notarius Publicus). Eventuell utestående gjeld, inkludert utestående lån og ubetalte skatter og avgifter, må avklares av selgeren før overdragelse kan foretas. Etter overdragelsen vil du motta nøklene til boligen, og du er den nye eieren. Alle fremtidige forpliktelser på boligen er nå ditt ansvar. Du får en kopi at det nye skjøtet, Copia Simple, hos notaren. Originalen sendes til endelig registrering av boligen i ditt navn ved eiendomsregisteret. Denne prosessen tar vanligvis noen få måneder.

Hva kreves for å kjøpe en bolig i Spania?

 1. Du må ha tilstrekkelige midler til å betale med selvfinansiering, et lån, eller en kombinasjon av begge deler.
 2. Du må også ha et spansk skattenummer, eller registreringsnummer for utlendinger, som kalles N.I.E.-nummer.
 3. En spansk bankkonto der du må ha tilstrekkelig midler til å kunne betale de faste kostnadene for boligen.

Advokat

Vi anbefaler alle utlendinger å oppsøke juridisk bistand fra en lokal, spansk advokat under kjøpsprosessen. Vi anbefale deg gjerne en av våre samarbeidende, engelsktalende advokater. I henhold til gjeldende lovgivning må alle advokater på Costa del Sol være medlem av advokatsamfunnet i Málaga samt ha en ansvarsforsikring som sikrer deg mot eventuelle feil som kan skje i forbindelse med kjøpet.

Faste Kostnader

Som eier av en bolig på Costa del Sol vil du ha følgende faste kostnader:

 •         Kommunal skatt, betales årlig
 •         Søppelavgift, betales vanligvis to ganger i året
 •         Fellesutgifter, betales vanligvis per måned eller kvartal
 •         Elektrisitet
 •         Vann
 •         Hjemforsikring
 •         Inntektskatt for ikke-residenter
 •         Eventuelle månedlige avdrag på lån

Etter Kjøpet

Vi kan hjelpe deg med leverandører og samarbeidspartnere: arkitekter, byggearbeid, møbler og innredning, Internett, hjem- og bilforsikring, utleiebyråer, telefon, satellitt-TV osv.

Mer Informasjon

For informasjon omkring salg av eiendom i Spania, se vennligst vår Guide til salg av eiendom i Spania. Ta gjerne Kontakt Med Oss, hvis du har noen spørsmål.

Compare listings

Compare